Gin & Tonic

Utallige varianter som skiller mellom type Gin, Tonic og bruk av sitrus, bær og urter (og bitterdråper). Velkjent er klassikeren med sitron skive eller limebåt, like kjent har varianten med agurk og pepper blitt (Hendrik’s gin, Skottland). Harahorn (Norge) er laget på norsk potetbrennevin og har det aller meste av botaniske fra norsk fauna (eks, eienebær fra Røros og blæretang fra Stadt) som er god med Fentimans Pink Greapfruit Tonic. Garner denne med en skive grapefrukt gir forsterket aroma. Egge Gård Gin med jordbær og mynte har en fin ballanse.

Tonic fra f.eks. Schweppes, Fevertree, Bareksten Botanical har forskjellige mengde kullsyre, mengde kinin, sukker/sødme og aromater. Kinin som gir bitterhet i Tonic er brukt som medisin mot Malaria. Tenker du å drikke Tonic i stede for vaksine tilsvarer mengde ca to liter Tonic daglig, eller ti gin & Tonic (om dagen). Men det er opp til deg. 

Fyll et glass med isbiter
4 cl Gin
Fyll opp med Tonic
Garner med egnet sitrus, urter og/eller bær

Peppermynte og jordbær, rosmarin og ripsbær, agurk og pepper, greapfrukt.